Kurban Bayramının yaklaşması
nedeni ile; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bayramlık gıdalara yönelik
denetimlerini arttırdı. İl ve ilçe Müdürlüklerindeki Gıda Kontrol Görevlisi
personel tarafından, başta bayramlık şeker satışı yapan perakende iş yerleri ve
semt pazarları olmak üzere, pastane,
unlu mamul, tatlı üretim ve satış yerlerinde hafta içi ve hafta sonu piyasa
denetimlerini sürdürüyor.
Konu ile ilgili bilgi veren Düzce
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu; vatandaşların diğer
gıdalarda olduğu gibi bayrama yönelik satışı yoğunlaşan gıdaların, muhafaza
koşullarına uygun satış yapan iş yerlerinden temin edilmesi, orijinal ambalajlarının
bozulmamış olması ve etiket bilgilerinde üreticinin kayıt numarasının
bulunması, son tüketim tarihinin geçmemiş olması, tüketim uyarılarına riayet
edilmesi ile geleneksel tat ve aromasının değişmemiş olmasına dikkat etmeleri
gerektiği bildirildi.
İl Müdürü Harun Kabaoğlu;
güvenilir ve sağlıklı et tüketimi için kurban etlerinin en geç 3 – 4 saat
içerisinde buzdolabına konulması ve bir
gün bekletildikten sonra tüketilmesinin daha uygun olacağı veya ihtiyaca göre en
kısa sürede hijyen kurallarına göre işlenerek derin dondurucularda muhafaza
edilmesi gerektiğini; şayet etlerin parçalama ve kıyma çekim işlemlerini ev
dışında yapılacak ise mutlaka bu konuda
ruhsatlı faaliyet gösteren kasap vb. işyerlerinin tercih edilmesini istedi.
İl Müdürü Kabaoğlu, vatandaşların
Kurban Bayramını kutlayarak, bayram öncesi bu gıdalara yönelik il genelinde 165 denetim
yaptıklarını, bayramdan itibaren et işleme yerlerine yönelik denetimlere devam
edeceklerini, tüketicilerin gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini Alo Gıda 174
hattına bildirmelerini istedi.