Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün
organizasyonu ile tüm İl ve İlçe Müdürlüklerimiz bünyesinde çalışan
personelimize 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında “İş Sağlığı
ve Güvenliği” eğitimi verildi.
İş Güvenliği Uzmanı Ayşe Fermancı tarafından verilen
eğitimlerde iş güvenliğinin önemi anlatıldı. İş kazalarının % 98’i ve meslek
hastalıklarının tamamının önlenebileceğine vurgu yapılarak, meydana gelen iş
kazaları, meslek hastalıkları ve ölümlü kazaların maddi ve manevi yükü,
önlenmesi için alınabilecek ve alınması gerekli önlemler anlatılarak çalışan
personel üzerinde bir farkındalık yaratıldı.
Açılış eğitimine katılan İl Müdürü Harun Kabaoğlu “İş
kazalarının önlenmesi bakımından yapılacak bu tür eğitimlerin çok faydalı
olduğunu, ülkemizde iş kazalarının yaşanmaması adına İş Sağlığı ve Güvenliği
konusunda her kademedeki personelimizin üzerine görevler düştüğünü belirterek
iş güvenliğinin bir çalışma kültürü haline gelmesi gerekmektedir.” dedi.