Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki
Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından İyi Tarım Uygulamaları (İTU) konusunda teknik
elemanlara ve çiftçilere yönelik eğitimler verildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada “İlimizde
İyi Tarım Uygulamaları teknikleri kullanılarak gerek bitkisel gerekse hayvansal
üretim son iki yıl içerisinde hızla yaygınlaşmaya başlamıştır. Bitkisel Üretim
alanında İyi Tarım Uygulamaları tekniklerini kullanarak, fındık üretimi yapan
çiftçi sayısı şu an itibariyle 160 üreticiye ve 3 bin 500 dekara alana ulaşmış
olup ayrıca bir üreticimiz de yılda 250 ton kültür mantarı üretmektedir.
Hayvansal üretim alanında ise İyi Tarım Uygulamaları tekniklerini kullanarak,
etlik piliç üretim yapan 138 üretici mevcut olup kapasiteleri 14 milyon tona
ulaşmıştır’’ dedi.
İl Müdürü Kabaoğlu, hızla artan bu üretim ile ilgili olarak, teknik
personelin ve çiftçilerin eğitimine önem verilmiştir. Bu kapsamda İl
Müdürlüğümüzde görev yapan 17 teknik personele ve 63 üreticimize İyi Tarım Uygulamaları
konusunda eğitimler verilmiştir.” dedi.