30.01.2017 tarihinde İl Müdürlüğümüz tarafından
‘’Kanatlı Yetiştiriciliği Sektör ve Biyogüvenlik’’ konulu toplantı
düzenlendi. Düzce Valiliği Konferans
Salonunda düzenlenen toplantıya İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Şen Piliç Genel Müdür
Yardımcısı Mehmet İyneci, Birlik ve Dernek Başkanları, sektörü temsil eden
firmaların üretim müdürleri ve veteriner hekimleri, Müdürlüğümüz Şube
Müdürleri, sivil toplum kuruluş yöneticileri, ticari etlik ve yumurtacı işletme
sahibi olan yetiştiriciler katıldı.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu
yapmış olduğu açılış konuşmasında, sofralarımızda sağlıklı ve kaliteli kanatlı ürünleri
bulundurulması yönünde çıkarılan kanun ve yönetmeliklerin amacının insan ve
hayvan sağlığını korumak, kanatlı yetiştiriciliğinin ülke ekonomisine katkısını
artırmak olduğuna değinerek Düzce’deki kanatlı sektörünün durumu hakkında bilgi
verdi. Bu hususta denetimlere ara vermeden devam edileceğini söyledi.
Daha sonra söz alan Müdürlüğümüz veteriner
hekimlerinden Tuncay Çeşme, Müdürlüğümüz çalışmaları ile kanatlı işletmelerinde
bulunması gereken biyogüvenlik kuralları ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Osman Yavuz, ticari
kümeslerdeki yem ve yumurta ile ilgili mevzuat ve yapılan çalışmalar ile ilgili
bilgi verdi.
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği
Derneği adına Şen Piliç Broiler Üretim ve Pazarlama Müdürü Saim Karaca
tarafından kuş gribi ve biyogüvenlik konuları hakkında sunum yapıldı.
Toplantının
son bölümünde Düzce Kanatlı Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı Yusuf Mert
ve Akçakoca Beyaz Et Üreticileri Birliği Başkanı Levent Başaran sektör ile
ilgili konuşmalar yaptılar. Yetiştiricilerimizden gelen sorular ve görüşler
cevaplandırılması ile toplantı sona ermiştir.