Onuncu Kalkınma Planı Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programı Eylem Planı kapsamında Bakanlığımız sorumluluğunda yürütülmekte olan "Gıda Güvenilirliğinin Arttırılması Bileşeni" çerçevesinde birincil üretim dahil, gıda arz zincirinde yer alan üreticilerin gıda güvenilirliğine dair bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla Bakanlığımız ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği arasında imzalanan protokol gereği, sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan kişilere yönelik olarak İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda "Süt Hijyeni Eğitimi" düzenlenmiştir.
İl Müdür Yardımcısı Necdet Çiçek, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Burcu Şener, Düzce İli Tarımsal Süt Üreticileri Birliği Başkanı ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde İl Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekim Zeynep HIZAL tarafından "Süt Hijyeni " konusunda bilgi verildi.
Eğitim sonunda yapılan sınav sonucunda 22 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır.