Düzce İl Gıda Tarım ve
Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, ramazan ayı boyunca toplu iftarlara yemek
sağlayan yemek siteleri başta olmak üzere; yoğun olarak tüketilen ürünlere
yönelik, ekmek ve pide fırınları, unlu mamuller, tatlı ve pastacılık
ürünleri, et ve süt ürünleri üretimini yapan yerler ile hurma ve bayram
şekerlemelerinin satışa sunulduğu il genelinde ki gıda satış yerlerini gıda
güvenilirliği bakımından denetlemeye devam ettiklerini söyledi.
İl Müdürü
Harun Kabaoğlu, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle tüketicilerimizin sağlıklı
ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla;
İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli Gıda Kontrol
Görevlisi denetim elemanlarımızın denetimlerini aralıksız olarak sürdürdüklerini,
tüketicilerimizin de birer gönüllü gıda denetçisi gibi hareket ederek,
ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz; üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi
olmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını, ürünlerin son tüketim
tarihlerinin geçmemiş olması ile ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olmasına dikkatle
kontrol edilmesi gerektiğini ve gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini ALO 174
GIDA hattına bildirmelerini isteyerek tüm Müslüman âleminin Ramazan Bayramını
kutluyorum dedi.