Düzce İl
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün organizasyonu ile tüm İl ve İlçe
Müdürlüklerimiz bünyesinde çalışan personelimize 6331 sayılı İş Sağlığı ve
Güvenliği Kanunu kapsamında gruplar halinde “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi
verildi.
İş Güvenliği
Uzmanı Tuğba Aykan Yirmibeş ve İşyeri Hekimi Selim Gülsaçan tarafından verilen
eğitimlerde iş güvenliğinin önemi anlatıldı. İş kazalarının % 98’i ve meslek
hastalıklarının tamamının önlenebileceğine vurgu yapılarak, meydana gelen iş
kazaları, meslek hastalıkları ve ölümlü kazaların maddi ve manevi yükü,
önlenmesi için alınabilecek ve alınması gerekli önlemler anlatılarak çalışan
personel üzerinde bir farkındalık yaratıldı.
Açılış
eğitimine katılan İl Müdürü Harun Kabaoğlu “İş kazalarının önlenmesi bakımından
yapılacak bu tür eğitimlerin çok faydalı olduğunu, ülkemizde iş kazalarının
yaşanmaması adına İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda her kademedeki
personelimizin üzerine görevler düştüğünü belirterek iş güvenliğinin bir
çalışma kültürü haline gelmesi gerekmektedir.” dedi.