T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kadın Çiftçilere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Veriliyor

Yayın Tarihi : 4.04.2018

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı' kapsamında İlimizde başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin açılış töreni 03 Nisan 2018 tarihinde Pelemir Otel'de gerçekleştirildi.

Törene Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, KOSGEB İl Müdürü Arif Torun, İŞKUR İl Müdürü Ferat Acar, Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Alper Ertürk ve Dr. Öğretim Üyesi Ufuk Gür, KOSGEB Eğitmeni Nuray Erdoğan, İl Müdür Yardımcısı Necdet Çiçek, Şube ve İlçe Müdürleri ile kursiyerler katıldı.

Eğitim programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Kabaoğlu; "Üretici ve girişimci ruha sahip kadınlarımızı bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla 2018 yılında ilimizin de yer aldığı 29 ilde İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verileceğini söyleyerek program hakkında bilgiler verdi.

 Ayrıca Bakanlığımız tarafından yürütülen "Genç Çiftçi" proje başvurularının alınmaya başladığını ve girişimci kadınların bu projelere de başvurabileceğini sözlerine ekleyerek eğitimlerin İlimize hayırlı olmasını diledi"

Kırsal alanda yaşayan ve tarımın içinde yer alan 18-40 yaş arası 75 kadın çiftçinin katıldığı uygulamalı girişimcilik eğitimleri 06 Nisan 2018 tarihinde tamamlanacaktır.

Eğitim alan kadın çiftçilerimize yönelik, İlimizde kadın girişimciliğinin başarılı şekilde yürütüldüğü bir işletmeye teknik inceleme gezisi düzenlenecektir.

Eğitim sonunda kadın çiftçiler tarafından tahıllar, yemeklik dane baklagiller, seracılık, yem bitkileri, tıbbi-aromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, meyvecilik, çiçekçilik, küçükbaş-büyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı ipekböcekçiliği, ormancılık, sepetçilik, dokuma, işleme-pazarlama, aile işletmeciliği ve kırsal turizm konularında projeler hazırlanacaktır.

İl Müdürlüğümüz, KOSGEB Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Düzce Üniversitesi yönetici/öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren proje sahibi kadın çiftçilere Kastamonu ilinde düzenlenecek olan "Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni"nde teşvik ödülleri verilecektir.

Türkiye genelinde dereceye giren projelere ise Bakanlığımız tarafından 20-40 bin TL arasında destek verilerek projelerinin hayata geçirilmesi sağlanacaktır.